Член на Детективска колегия

Мобилният телефон като средство за подслушване и следене

Мобилният телефон като средство за подслушване и следене
Септ. 13, 2021

Технологиите напредват бързо и моделните мобилни телефони се развиват също толкова бързо и стават все по-сложни. Всеки един мобилен телефон вече има камера , множество приложения,аудио софтуер, микрофон и операционна система. Също така във виртуалното пространство има хиляди програми и приложения за подслушване и следене и те могат да се инсталират от всеки човек без компютърни умения. Ако все пак не можете сами да се справите може да намерите компютърен специалист или хакер , който да направи това , като единствено ви трябва достъп до телефона.

На следващо място трябва да се запитате кой може да иска да ви подслушва и следи и най-честият отговор на това е вашият приятел , приятелка ,съпруг или съпруга и дори любовница.

Ако половинката Ви ви подари нов мобилен телефон е възможно той вече да е с инсталиран софтуер за послушване. Няма как да разберете ,че някой ви подслушва,тъй като тези програми не индикират по никакъв начин за себе си. Половинката Ви вече ще има достъп до цялата информация – ще чува какво говорите, ще може да чете съобщенията Ви, ще вижда и чува всичко което и вие и ще знае какво ще правите занапред. Инсталирането на този софтуер става за няколко минути и програмата може да работи с години. Единственият недостатък на тези програми ,е че батериата на телефона започва да пада по-бързо и телефона може да се „бъгва“ т.е. да дава грешки или да блокира. В случай ,че го занесете в сервиз може да и не открит софтуера.

Във всеки един случай обачемобилният телефон е непракъснато с вас по 24 часа и повечето холра не излизат никъде без него, като той се оказва най-доброто средство за подслушване и следене и най-големият предател.