Член на Детективска колегия

Какво наричаме изневяра?

Какво наричаме изневяра?
16 Окт. 2023

Когато имате връзка, независимо колко сериозна е и докъде сте стигнали, много е важно заедно, вие двамата, да сте определили правилата. Как? Ами говорете си за това. Кой как би се почувствал, ако другият флиртува или се целува с трети човек. Нали, защото има и така наречените отворени връзки, в които всеки може да си прави каквото иска с когото си иска. Но само ако така сте се разбрали. Ако вашата връзка не е такава, то изневяра е когато някой от вас двамата наруши правилата, които вие сте си определили.
Та приемаме, че когато си във връзка и се целуваш, натискаш или спиш с някой друг, това е изневяра..

 

Защо хората си изневеряват?

Има толкова много причини, поради които хората си изневеряват. Не са щастливи във връзката си, сексът не им харесва или просто една вечер са срещнали някой, който им се е сторил неустоимо секси и… Разбира се, след едно две питиета нещата стават още по-лесни.
Дори има учени, които само с това с занимават – да изследват защо си изневеряваме. Те са доказали, че някои генетично са по-предразположени да изневеряват, от колкото други. Простичко казано някои са родени да изневеряват, а други не. Както и че при някои мозъкът им играе лош номер. Как? Ами трите системи, които отговарят за романтичното влюбване, привързаността към един човек и сексуалното привличане са напълно отделни. И се случва да са насочени към различни хора. Тогава въпросът е коя част на мозъка ще надделее.

 

Ако и на вас ви изневеряват?

Да разбереш, че гаджето ти изневерява или по-лошо – го прави често или има паралелна връзка, може да е много тежко. Обида, гняв, яд, безсилие… са съвсем нормалните чувства, които най-вероятно ще те завладеят. Как да постъпиш?Да потърсиш детектив? Дай си време да се успокоиш. Докато започнеш отново да мислиш трезво. Не си ти, когато са ти изневерили.

Говори с приятели и приятелки. Излей си всичко. Не го таи в себе си. Може да намете частен детектив за да разбете всичко и да не се тормоците вътрешно и да си задавате въпроси без отговори.

После хубаво си помисли какво искаш от човека, който ти е изневерил. Самият той иска ли да продължите? Ако да, какво е готов да направи, за да си върне доверието ти? Доверието ти в него може ли изобщо да бъде възстановено? Какво можете да направите, за да оправите нещата? И чак тогава можеш да избереш как да продължиш по най-добрия начин.